• Maak een Afspraak: 06 - 52 343 185

Blog

doorVerlaagd Plafond

Metal Stud Constructie Plafond

Wanneer je bij ons voor een verlaagd plafond of scheidingswand kiest maken wij vrijwel altijd en metal stud constructie. Hier maken wij gebruik van de ms profielen, die tevens de basis zijn voor de constructie van plafonds en wanden. Er zijn twee soorten van deze metalen profielen voor de draagconstructie van scheidingswanden en plafonds:

  1. C-Profielen
    De c-profielen komen verticaal te staan en plaatsen wij ze om de 60 cm tussen de horizontale ms profielen. Wij noemen ze ook wel staanders of MSV.
  2. U-profielen
    Deze komen horizontaal te liggen en gebruiken wij ze voor de constructie voor de vloer en het plafond. Andere benamingen voor de u-metal stud profielen zin ook wel liggers en MSH.

CD60/ 27 Metal Stud Profielen

Echter gebruiken wij voor de constructie van verlaagd plafond meestal de CD60/27 metalstud profielen. Om de plafondprofiel onder en bovenprofiel met elkaar verbinden maken wij gebruik van metal stud kruisverbinders. Deze zijn soms nodig voor een dubbel frame en dus minder ophangpunten. Ook besparen wij dan montage tijd en verminderen we er het contactgeluid mee. Hiernaast mogen de directhangers niet ontbreken en zijn ze cruciaal voor de metal stud constructie van hangend plafond. De directhangers dienen voor het bevestigen van CD60/27 plafondprofielen. Eerst schroeven wij zo’n plafond direct afhanger vast aan het plafond. Zodra de ms profielen eronder hangen buigen wij de randjes om en worden de profielen vastgezet.

Metal Stud Constructie Verlaagd Plafond

Metal Stud Constructie Verlaagd Plafond

Op de volgende afbeelding zie je de metal stud constructie zwevend plafond bij een totale renovatie van een woonhuis. Zoals je ziet lopen er allerlei leidingen en bedradingen door het plafond. Warm- en koud- waterleidingen ten behoeve van radiatoren zijn straks netjes weggewerkt. Ook leidingen voor de elektra (plafondspots, LED strips, schakelaars..) en datakabels zitten netjes onder de metal stud constructie. Ten slotte monteren wij er nog ms stucplaten op en boren we er de nodige uitsparingen in voor plafondspots. Als laatste afwerking komt er nog het stucen en sauzen bij te kijken.

Metal stud profielen verlaagd plafond

Metal stud profielen Verlaagd plafond woonkamer en diverse leidingen zoals elektra, internet en water.

Zoals je ziet heeft ons bouwbedrijf veel ervaring met diverse metal stud draagconstructies voor scheidingswanden en plafonds. Ben je benieuwd hoeveel het verlagen van jouw plafond gaat kosten? Bekijk dan hier onze prijzen.

doorVerlaagd Plafond

Stucplaten MS Plafond

Zodra de metal stud contructie klaar is en snelhangers vastgezet zijn beginnen wij met de montage van stucplaten ms plafond. Deze worden dan met snelbouwschroeven haaks vastgeschroefd op de ms profielen.

Stucplaten Verlaagd Plafond Woonkamer

Stucplaten (gipsplaten) Verlaagd Plafond Woonkamer

Meestal gebruiken wij hiervoor de stucplaten van Knauf met een ronde kant van 40 x 200 cm en 9,5 mm dik. Ze zijn namelijk ideaal om te gebruiken als ondergrond voor gipspleisters op plafonds en schuine daken. Hiernaast zijn deze gipskartonplaten van hoge kwaliteit makkelijk te bewerken. In sommige gevallen kiezen wij ook voor de stucplaten ms plafond met een dikte van 12,5 mm. Dit doen wij onder andere om nog een betere geluidsisolatie te creëren.

Een voorbeeld: je woont in een appartement met bovenburen. In dat geval heb je vaak last van geluidsoverlast. Een verlaagd plafond met dikkere stucplaten zou dan de uitkomst kunnen bieden om er grotendeels vanaf te komen.

MS Stucplaten Verlaagd Plafond Woonkamer

MS Stucplaten Verlaagd Plafond Woonkamer

Niet alleen zorgt de ms stucplaat in combinatie met de pleisterlaag voor stabiliteit, maar is het ook makkelijk om te bewerken. Zo kan je er gaten in boren ten behoeve van plafondspots, ventilatie en is het zelfs mogelijk om er luidsprekers in te bouwen. Voor de filmliefhebbers kan de veelzijdigheid van ms stucplaten ten behoeve van plafond leggen ook de uitkomst bieden. De speakers monteren wij dan ook in het plafond en kan je eindeloos genieten van Dolby Atmos bioscoopgeluid in je woon- of slaapkamer.

Gipsplaten Verlaagd Plafond Badkamer

Gipsplaten Verlaagd Plafond Badkamer inclusief bedrading en openingen voor plafondspots

Net als in de woonkamer plaatsen wij hangende plafonds in badkamers. Ook in de badkamer kunnen de uitsparingen voor de luidsprekers in de gipsplaten worden geboord. Goede muziek hoeft daarom zelfs onder de douche niet te ontbreken. De mooie plafondspots met een goede (LED) verlichting maken het plaatje helemaal compleet.

Voor de strakke afwerking brengen onze stucadoors een stuclaag aan dat minstens 10 mm dik is. Meest gebruikte gipspleisters voor op de stucplaten ms plafond zijn Goldband, MP75 en Schuurband. Hebben wij met dit artikel jouw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

doorVerlaagd Plafond

PLAFOND VERLAGEN AL VANAF € 39

Welkom op de website van dé VERLAAGD PLAFOND SPECIALIST van Nederland. Onze ervaren Teams staan altijd klaar om je plafond te verlagen. Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij trachten je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

doorVerlaagd Plafond

Verlaagd Plafond en Plafond Leggen

Bouwbedrijf Verlaagd Plafond

Een andere benaming voor het verlaagd plafond plaatsen dat veel van onze klanten gebruiken is “plafond leggen”. Daarom kunnen wij ook zeggen dat ons bouwbedrijf gespecialiseerd in het leggen van plafonds. Onze ervaren teams werken door heel Nederland en kunnen het verlagen van het plafond zelfs binnen een dag realiseren. Dit komt voornamelijk door een goede planning en logistiek, maar ook door de duidelijke afspraken. Alles spreken wij van tevoren af en zorgen wij ervoor dat alle benodigde materialen op tijd aanwezig zijn. Hierdoor kunnen wij direct starten met de klus.

Bouwbedrijf plafonds maakt gebruik van metal stud constructie met directhangers

Bouwbedrijf plafonds maakt gebruik van metal stud constructie met directhangers

Hoe gaat het in zijn werk

Als eerste gaan wij een metal stud constructie maken door de MS profielen te bevestigen aan wanden en directhangers . Meestal werken wij met de CD60/27 profielen. Wanneer de constructie af is bevestigen en brengen wij hier de gipsplaten aan. Dit proces gebeurt alleen in de ruimtes waar uitsluitend een hangplafond moet komen. Aan de andere kant houden wij als bouwbedrijf bij het plafond leggen vaak rekening gehouden met factoren zoals een koof. Bijvoorbeeld in de woonkamer: hier kan een koof komen ten behoeve van de gordijnen, hanglamp of LED strips. In de keuken kunnen we te maken krijgen met de koof boven de kookeiland of een afzuigkap. Hiernaast dient er elektra te worden aangelegd ten behoeve van plafondspots en eventuele LED strips.

Koof t.b.v. Kookeiland

Koof t.b.v. Kookeiland

Afwerking

De laatste stappen bij verlaagd plafond plaatsen zijn stucen en saucen. Ook hiervoor hebben wij ervaren vakmannen voor. Voor de finale afwerking kunnen wij in overleg met de klant het plafond en koof nog saucen. Tot slot monteren wij door de klant gekozen LED verlichting. Dit kunnen plafondspots zijn of LED strips. Het verlagen van plafond hoeft helemaal niet duur te zijn en je krijgt er heel wat voor terug. Is je interesse gewekt en ben je benieuwd naar onze prijzen voor het plafond leggen? Voor de afwerking, ideëen en inspiratie ben je altijd welkom in onze showroom. Wij zijn het plafonspecialist van Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar goede bouwpersoneel zoals plafond- en wandenmonteurs, stukadoors en schilders.

doorVerlaagd Plafond

Plafond en Wanden Stucen

Plafond en wanden stucen behoren tot de laatste fase van plafond verlagen. Na het plaatsen van verlaagd plafond en de metal stud wanden moeten deze ook worden afgewerkt. Een mooie en een strakke afwering bepaalt uiteindelijk het eindresultaat. Daarom is het belangrijk om het afwerken van MS plafonds- en wanden altijd te laten uitvoeren door gedreven professionals.

Stucwerk Plafond en Wanden

Stucwerk Plafond en Wanden

Vandaar dat het voor ons vanzelfsprekend is om het raap- en pleisterwerk altijd te laten doen door ervaren stucadoors. Zodra het plafond en wanden strak en vlak gestuct zijn kunnen we deze bijvoorbeeld afwerken met sierpleister. De bekendste sierpleister die wij in woningen gebruiken is spachtelputz. Deze is er in verschillende prijsklassen en merken. Wij werken altijd met de goede kwaliteit spachtelputz en kiezen wij in overleg met de klant de juiste grootte: extra fijn, fijn en middel. Laat jouw plafond en wanden daarom altijd stucen door een ervaren bouwbedrijf.

In de bovenstaande video kan je zien hoe onze stucadoors te werk gaan met het afwerken van ms plafonds en wanden. De video kan je ook bekijken op YouTube.

doorVerlaagd Plafond

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd

Wij zijn een ISO 9001 gecertificeerd bouwbedrijf en we zijn er heel erg trots op. Deze internationaal erkende norm op gebied van kwaliteitsmanagement heet in Nederland officieel NEN-EN-ISO 9001:2015.
Voor ons als een bouwbedrijf betekent dit dat wij transparantie bieden en dat wij als partner betrouwbaar zijn. Met andere woorden: wij zeggen wat we doen en wij doen wat wij zeggen. Ons ISO 9001 certificaat bewijst dat.
Voor jou als onze partner betekent dit dat de klanttevredenheid en de daaruit voortkomende kwaliteitszorg bij ons hoog in het vaandel staat. Als een bedrijf voldoen wij aan behoeften, eisen, wensen en specificaties van klanten en andere belanghebbenden. Hiernaast werken wij als een bouwbedrijf continu aan verbetering. Ook betekent het dat wij ISO 9001 gecertificeerd zijn meer zekerheid voor onze partners.

doorVerlaagd Plafond

Wij Zijn VCA* Gecertificeerd

Bij deze betrouwbare aannemer uit Amersfoort staat veiligheid hoog in het vaandel. Wij kunnen u dan ook met trots mededelen dat ADS Projectbouw VCA-gecertificeerd is.

Met het VCA-certificaat tonen wij aan dat veiligheid een integraal onderdeel is van onze bedrijfsvoering. Al onze medewerkers zijn VCA-gediplomeerd en ons gereedschap wordt jaarlijks gekeurd. Een veilige werkomgeving is van groot belang voor ons als een bouwbedrijf én voor onze partners.

doorVerlaagd Plafond

Wanden en Plafonds afwerken

Wanneer de wanden en plafonds afgewerkt moeten worden, kan je uit vele mogelijkheden kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stucwerk en sierpleister aanbrengen op het plafond en wanden. Dit is erg secuur en zwaar werk en is zo’n klus niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dat het afwerken van wanden en plafonds gedaan dient te worden door een ervaren bouwbedrijf.

Stucwerk Wanden & Plafonds

Stucwerk wanden en plafonds, plafond en wanden stucen

Stucwerk
Zodra het metal stud constructie gemonteerd is en de stucplaten vastzitten beginnen wij met stucwerk. Namelijk behangklaar of het supergladde sausklaar afwerken van wanden en plafonds. Het plafond en wanden stucen gebeurt uitsluitend door ervaren stucadoors.

Sierpleister
De ms wanden en plafonds werken wij af met sierpleister. Bijvoorbeeld als veel toegepaste Spachtelputz, Barokputz en het Spuitwerk. De keuze tussen diverse materialen is enorm. Zo heeft dit onder andere te maken met het verwerken van een grove of kleine korrel. Maar ook de techniek van aanbrengen is voor het eindresultaat tenslotte zeer bepalend.

Sierpleister Wanden en Plafond

Sierpleister Wanden en Plafond

Naast het gewenste eindresultaat van plafonds en wanden afwerken is tevens jouw keuze van de wand- of plafondafwerking bepalend. Dit geldt zowel voor zaken als hardheid, het kunnen reinigen en tenslotte ook de dampopenheid. Kortom, met ons stucwerk van plafond en wanden kunnen wij je huis omtoveren tot een paleis. Bovendien spreekt het voor zich dat wij, na gedane arbeid, jouw huis schoon achterlaten. Overigens kan je op deze pagina kan je al onze diensten bekijken.

doorVerlaagd Plafond

Mobiele Scheidingswanden Kantoorpand

Kort geleden hebben wij een opdracht gekregen van marketingbureau Senta om veertien mobiele scheidingswanden te maken voor hun kantoor. Zij waren op zoek naar een praktische en een goedkope oplossing om meer ruimte te creëren op hun kantoor. Bovendien wilden zij dat de verrijdbare tussenwanden geluidsabsorberend zijn en voor meer privacy van de werknemers zorgen.

Hout Mobiele Scheidingswanden

Nadat we plan van aanpak hebben gemaakt zijn wij in onze werkplaats begonnen aan de opdracht. Eerst hebben wij bij de prominente bouwmaterialen- bedrijven alle benodigde materialen ingekocht zoals hout, geremde zwenkwielen, verf enz. en naar ons werkplaats gebracht.

Daarna hebben onze timmermannen alle hout op maat gezaagd en de toekomstige verrijdbare scheidingswanden in elkaar gezet. Ondertussen zijn alle wieltjes op het hout gemonteerd. Dankzij het mobiele onderstel voorzien van geremde zwenkwielen, zijn de wanden eenvoudig te verplaatsen. Ook zorgen deze mobiele tussenwanden voor meer privacy en een betere geluidsisolatie het kantoor.

Mobiele scheidingswand kantoor kantoorpand

Mobiele scheidingswand

Uiteraard zijn deze verplaatsbare scheidingswanden grondig geschuurd om alle naden weg te werken en is het nodig plamuurwerk verricht. Daarna zijn onze schilders aan het werk gegaan en hebben zij de scheidingswanden in de grondverf gezet. Nadat de grondverf was opgedroogd, werden de verrijdbare scheidingswanden geschilderd. Na het opdrogen van de verf hebben wij de mobiele scheidingswanden afgeleverd en geplaatst bij de opdrachtgever.

Deze klus was een leuke uitdaging voor ons team. Uiteraard doen wij ons werk met veel plezier en kijken uit naar nieuwe uitdagingen. Op de inspiratieboek pagina van onze website kan je de vooruitgang van deze opdracht bekijken. Ook kan je er andere mogelijkheden bekijken op het gebied van mobiele scheidingswanden.

doorVerlaagd Plafond

Verlaagd Plafond Woonkamer

Wanneer je overweegt om het plafond van jouw woonkamer te verlagen, dan je bij ADS Projectbouw op het juiste adres. Een verlaagd plafond kan al binnen één dag worden geplaatst, afhankelijk van de grootte van jouw woonkamer. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan.

12