• Maak een Afspraak: 06 - 52 343 185

Prijzen en Kosten Plafond Verlagen

Wat zijn de prijzen en kosten voor plafond verlagen?

Steeds meer mensen kiezen bij het verbouwen van hun woning voor verlaagd plafond. Daarom is het bij het verlagen van een plafond handig om van tevoren rekening te houden met de prijzen en de eventueel bijkomende kosten. Er zijn dus meerdere redenen om voor een mooi en en strak plafond te kiezen:

De redenen om het plafond te verlagen

De meest voorkomende reden om het plafond te verlagen is een betere verlichting. Dankzij de vele soorten led- inbouwspots en led- strips is het mogelijk om zowaar alle lichtsituaties te creëren. Ook zijn de prijzen hiervoor steeds scherper, waardoor het verlaagd plafond redelijk goedkoop kan zijn.
Slimme draadloze verlichting kan je met de app op je smartphone of zelfs met je stem bedienen. Met de smart led-verlichting in het plafond zijn de mogelijkheden ongekend. Als je dit combineert met de inbouw speakers in het plafond, dan heb je er gelijk een thuisbioscoop erbij. Een nadeel hiervan is dat de kosten erg kunnen oplopen. Zo zie je dat een verlaagd plafond goedkoop kan zijn, maar je kan het ook zo duur maken als je wilt.

Een andere reden is dat je isolatie wil aanbrengen voor een beter binnenklimaat of diverse kabels wil wegwerken. Bovendien kan verlaagd plafond in vele gevallen een uitkomst bieden. De prijs die je betaalt voor het verlagen van het plafond is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de afwerking, het oppervlak en de kosten voor de vakman. Verder is de totaalprijs onderverdeeld in materialen en arbeidsuren. Onderstaand het overzicht van onze prijzen:

Prijzen en Kosten MS Plafond aanbrengen, stucplaten, incl. alle materialen

OmschrijvingKosten per m2
Excl. BTW
Tot 5 m2 oppervlakte opstartkosten van € 175,0085,00
Circa 10 m2 oppervlakte opstartkosten van € 75,0075,00
Circa 25 m2 oppervlakte70,00
Circa 50 m2 oppervlakte65,00
Meer dan 50 m2 oppervlakte55,00
Meer dan 100 m2AL VANAF 49 EURO!

Bovenstaande prijzen gelden voor het plafond verlagen in alle ruimtes van een huis of bedrijf en zijn exclusief afwerking. Het stucen en sauzen is daarom optioneel. Dus de woonkamer, keuken, badkamer, zolder, toilet, kantoor of een ander vertrek. Tevens leggen wij plafonds in chalets, vakantiehuisjes, kantoorgebouwen en in fabrieken. Ook hebben wij als een bouwbedrijf veel ervaring met de dental clinics (tandartsenpraktijken).

Stappenplan Plafond Verlagen

Plafond Verlagen in Drie Stappen:

  • Stap 1: Metal stud constructie d.m.v. ms profielen bevestigen op het plafond en zijmuren
  • Stap 2: Stucplaten monteren en eventueel gaten boren t.b.v. inbouwspots, ventilatie en evt. luidsprekers
  • Stap 3: Afwerking d.m.v. stucen en sauzen (optioneel)

Stap 1: Metal Stud Constructie

Stap 2: Stucplaten Monteren

Stap 3: Afwerking

Voor de meest recente prijzen en alle kosten van verlaagd plafond kan je het beste een vrijblijvende offerte aanvragen. Verlaagdplafondplaatsen.nl is een onderdeel van A.D.S. Projectbouw B.V.