• Maak een Afspraak: 06 - 52 343 185

Wat is Verlaagd Plafond en de Voordelen

Wat is verlaagd plafond?

Een veel gebruikte andere benaming voor verlaagd plafond is ook vals plafond of hangend plafond. Zo’n plafond wordt gemonteerd aan de zijmuren en het bestaand plafond. Dit betekent dat er een nieuwe draagconstructie wordt gemaakt. Deze bestaat uit metalen (ms) profielen of houten regelwerk. Tussen het oude plafond en de nieuwe constructie worden vervolgens leidingen en eventueel isolatie aangebracht. Zodra alle kabels en leidingen netjes zijn weggewerkt kan het open plafondconstructie worden gedicht. Voor deze stap gebruiken wij vrijwel altijd gipsplaten (stucplaten). Maar ook hout en vezelplaten behoren tot de mogelijkheden. Verder kunnen er naar wens gaten in stucplaten worden geboord voor inbouwspots, ventilatie of speakers. Als laatste dient het plafond te worden gestuct en geschilderd.

Verlaagd Plafond Inbouwspots

Verlaagd Plafond Inbouwspots

Waarom voor hangend plafond kiezen?

Een hangend plafond is ideaal om de ruimte te isoleren tegen geluid en kou- en warmte. Bovendien kan je dankzij het vals plafond ook besparen op stookkosten. Warme lucht heeft namelijk de nare eigenschap dat het opstijgt. De warmte in een woning bevind zich dus tegen het plafond in de kamer. Hoe lager het plafond is, hoe dichter de warmte dus bij de mensen is. Met een verlaagd plafond wordt de warmte namelijk naar beneden gedrukt en is de temperatuur sneller aangenaam. Er hoeft dus minder m3 verwarmd te worden, waardoor de rekening van de stookkosten ook aanzienlijk lager zal uitvallen.

Bovendien kan een goed geïsoleerd plafond ervoor zorgen dat het naast warmte behoud er ook minder geluidsoverlast in de woning is. Wonen er bijvoorbeeld mensen boven je met spelende kinderen? Dan kan het in sommige woningen erg gehorig zijn. Door het verlaagd plafond te voorzien van isolatie materiaal wordt geluidsoverlast direct beperkt. Hiernaast zorgt een verlaagd plafond ervoor dat kabels netjes weggewerkt worden en dus niet meer zichtbaar zijn. Om het plafond helemaal af te werken, kan je er meteen voor kiezen om led verlichting naar je wens in te bouwen. Deze inbouwspots kan je zelf uitkiezen bij een winkel of door ons laten leveren.

LED Verlichting Plafond

LED Verlichting Plafond

De voordelen van een verlaagd plafond door ons te laten plaatsen:

  • Bespaar op stookkosten
  • Minder geluidsoverlast
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Snelle levering
  • Gunstig geprijsd

Wil je jouw plafond laten verlagen door een erkend bedrijf? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan. Wij hebben al vele soorten plafonds verlaagd. Daarom weten wij precies hoe we het beste efficiënt een klus moeten klaren. Hiernaast werken wij met de hoogste kwaliteit producten. Deze verwerken wij in jouw plafond, maar dan tegen een gunstige prijs.