• Maak een Afspraak: 06 - 52 343 185

Stucplaten MS Plafond

doorVerlaagd Plafond

Stucplaten MS Plafond

Zodra de metal stud contructie klaar is en snelhangers vastgezet zijn beginnen wij met de montage van stucplaten ms plafond. Deze worden dan met snelbouwschroeven haaks vastgeschroefd op de ms profielen.

Stucplaten Verlaagd Plafond Woonkamer

Stucplaten (gipsplaten) Verlaagd Plafond Woonkamer

Meestal gebruiken wij hiervoor de stucplaten van Knauf met een ronde kant van 40 x 200 cm en 9,5 mm dik. Ze zijn namelijk ideaal om te gebruiken als ondergrond voor gipspleisters op plafonds en schuine daken. Hiernaast zijn deze gipskartonplaten van hoge kwaliteit makkelijk te bewerken. In sommige gevallen kiezen wij ook voor de stucplaten ms plafond met een dikte van 12,5 mm. Dit doen wij onder andere om nog een betere geluidsisolatie te creëren.

Een voorbeeld: je woont in een appartement met bovenburen. In dat geval heb je vaak last van geluidsoverlast. Een verlaagd plafond met dikkere stucplaten zou dan de uitkomst kunnen bieden om er grotendeels vanaf te komen.

MS Stucplaten Verlaagd Plafond Woonkamer

MS Stucplaten Verlaagd Plafond Woonkamer

Niet alleen zorgt de ms stucplaat in combinatie met de pleisterlaag voor stabiliteit, maar is het ook makkelijk om te bewerken. Zo kan je er gaten in boren ten behoeve van plafondspots, ventilatie en is het zelfs mogelijk om er luidsprekers in te bouwen. Voor de filmliefhebbers kan de veelzijdigheid van ms stucplaten ten behoeve van plafond leggen ook de uitkomst bieden. De speakers monteren wij dan ook in het plafond en kan je eindeloos genieten van Dolby Atmos bioscoopgeluid in je woon- of slaapkamer.

Gipsplaten Verlaagd Plafond Badkamer

Gipsplaten Verlaagd Plafond Badkamer inclusief bedrading en openingen voor plafondspots

Net als in de woonkamer plaatsen wij hangende plafonds in badkamers. Ook in de badkamer kunnen de uitsparingen voor de luidsprekers in de gipsplaten worden geboord. Goede muziek hoeft daarom zelfs onder de douche niet te ontbreken. De mooie plafondspots met een goede (LED) verlichting maken het plaatje helemaal compleet.

Voor de strakke afwerking brengen onze stucadoors een stuclaag aan dat minstens 10 mm dik is. Meest gebruikte gipspleisters voor op de stucplaten ms plafond zijn Goldband, MP75 en Schuurband. Hebben wij met dit artikel jouw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Over de auteur

Verlaagd Plafond administrator

2 reacties tot nu toe

ThomGeplaatst op6:47 pm - jun 16, 2020

Beste

Ik moet een nieuw plafond maken maar de verlaging moet zo min mogelijk zijn.
Plafond is 10 x 5 meter
Kunt u mij zeggen wat de minimale hoogte van de verlaging is.

  Verlaagd PlafondGeplaatst op7:00 pm - jun 16, 2020

  Hi Thom,

  Het hangt er helemaal vanaf of het huidige plafond uit houten balken bestaat of van betonlaag.
  Ervan uitgaande dat het om een betonnen plafond gaat is de minimale verlaging 7 cm.
  Verder hangt het helemaal af van de inbouwspots en jouw persoonlijke wensen.
  Overigens hebben de meest gangbare inbouwspots een inbouwmaat tussen de 7 cm en 8 cm.
  Om een kostenschatting te krijgen kan je via onze website nog altijd een offerte aanvragen.

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.